UNI og Ecstasy

Antero Hein og Kronos Dance Company

Søndag 26. september kl 15.00

Ælvespeilet kulturhus

Billetter: 100,-

Double bill – her får du to ulike forestillinger i ett. Uni er et akrobatisk, overraskende og humoristisk stykke fremført av tre mannlige dansere. Ecstasy er et fysisk, mentalt og emosjonelt stykke fremført av fire kvinnelige dansere.

 

Uni

Antero Hein

 

I UNI møter vi tre menn som fremfører et humoristisk, naturalistisk akrobatisk overraskende stykke. Gjennom en uforutsigbar tilnærming til lyd, bevegelse og sang skaper de en lett, men likevel spennende atmosfære, der publikum er plassert i en tilstand av uvitenhet som vil løsrive dem fra sine virkeligheter og lure dem i en slags tilhørighet mellom publikum og utøverne. 

Stykket starter med et åpent nakent rom som langsomt forvandles til detaljerte og konsentrerte omgivelser. Tilnærmingen til bevegelse er minimalistisk naturalistisk som skaper forbløffende scenarioer med en følelse av intuitivitet.
Det er en sjelsøkende trio der intime, primale og sosiale 

uttrykk utforskes med en naturalistisk tilnærming. 

Tilhørighet er det menneskelige følelsesmessige behovet for å være et akseptert medlem av en gruppe. Enten det er familie, venner, kolleger, en religion eller noe annet, har folk en tendens til å ha et 'iboende' ønske om å tilhøre og være en viktig del av noe større enn dem selv. Prosjektet ser på hvorfor og hvordan tilhørighet oppstår. Hvorfor står vi mennesker sammen, og hva får oss til og samles. Hva som skaper splittelse og hvorfor noen har behov for det. 

UNI har latt seg inspireres av bevegelsene, fargeforandringene og energiene til aurora borealis. Danserne beveger seg mellom disse energitilstandene mens de kontekstualiserer den oppslukende visualiteten til nordlyset i fysisk og auditiv form. “When charged particles from the sun strike atoms in Earth’s atmosphere, they cause electrons in the atoms to move to a higher-energy state. When the electrons drop back to a lower energy state, they release a photon: light. This process creates the beautiful aurora, or northern lights.” 

På samme måte som små partikler i et kaotisk energisk univers kan skape magisk vakre former og farger sammen, vil utøverne i UNI sammen med publikum jobbe mot inkludering, tilhørighet og aksept over individet, grupper og mangfoldet. 

Prosjektet er ytterst viktig i disse krevende covid tider, da vi nå har som mest behov for tilhørighet, støtte og aksept fra hverandre. Vi har derfor valgt å ta opp stykket på nytt, tilrettelegge og spisse prosjektet for situasjonen vi står i. 

 

Koreografi: Antero Hein

Medskapende dansere: Alexander Montogomery-Andersen, Alexander Aarø & Antero Hein

 

Ecstasy

Kronos Dance Company

 

Ecstasy utforsker det grunnleggende menneskelige aspektet, som eksisterer utenfor ord og derfor forstås uavhengig av kultur, språk eller geografisk/biologisk bakgrunn. Stykket utfordrer den fysiske kroppen med et veldig spesifikt og intrikat bevegelsesvokabular og også dens utholdenhet og evne til å gi slipp. En fysisk, mental og følelsesmessig ”let go”, slik at danserne kan finne frihet i total forlatelse.

 

Vi prøver å få kontakt med det dyriske i oss selv. Det utrente og upolerte som ligger skjult og glemt et sted i oss. Vi gir det rom, lar det være og uttrykker seg gjennom bevegelse,

rytme og eufori.

 

Et av de sentrale elementene i "Ecstasy" er repetisjon. Som et mantra hjelper repetisjon av bevegelser for å roe sinnet, med å generere og håndtere energi i oss selv. Målet vårt med dette stykket er å bruke denne energien for å finne og følge vår lykke til en tilstand av transe gjennom dans.

 

Celebration og both, that wich has passed – our history and that wich is yet to come – our story. 

Koreografi: Ornilia Ubisse

Dansere: Mina Guthu, Dina Elvehaug, Bodil Hindrum, Ornilia Ubisse 

Musikk/trommer: Calu Tsemane


Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.