Triple Bill - Nagelhus Schia Productions

Lørdag 25. september kl 19.00

Ælvespeilet Kulturhus

Billetter: 200,-/150,-

En kveld, tre koreografer og åtte dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans.

Triple Bill byr på tre spennende og nyskapende verk White NoiseCrushd  og 960 sekunder. Her kan du forvente samtidsdans på høyt kunstnerisk og teknisk nivå!

White Noise

Hege Haagenrud 

White Noise – hvit lyd – er en monoton og konstant lyd som inneholder alle hørbare toner. Hvit lyd stenger andre lyder ute, og brukes som lyddemper i for eksempel kontorlandskap og øretelefoner. Hege Haagenrud tar med White Noise utgangspunkt i intervjuer med statsminister i Storbritannia, Boris Johnson. I overført betydning brukes white noise som en beskrivelse av politikere (gjerne eldre, hvite menn) som ofte bruker mange ord for å skjule et poeng de ikke ønsker skal komme frem. Informasjonsstrømmen blir som en evinnelig foss, bakgrunnsstøy som ingen egentlig lytter til.

Crushd

Melanie Lane

Crushd er en reaksjon på covid-19 fra ståstedet til kunstnere som deler av seg selv i samspill med publikum. Vi omgjorde sceneversjonen av Crush til den audiovisuelle opplevelsen Crushd ved å jobbe på avstand gjennom de digitale plattformene zoom, whatsapp og instagram. Sammen med den Berlinbaserte videokunstneren Ashton Carlisle Green, 3D-animatør Martin Böttger og musikkprodusent Christopher Clark fra Storbritannia, skapte vi en verden der vi overskred de fysiske begrensingene som vi sto overfor, og som reflekterer den nye virkeligheten som vi sammen navigerer oss gjennom alene. Crushd reflekterer ensomhetens poesi, havarerte drømmer, fragmenterte kropper og dans, og kollektivt begjær. Ved hjelp av mobilkameraer – et vindu som har blitt så nødvendig for å opprettholde kontakten med omverdenen i denne surrealistiske og krevende tiden, gjør danserne i Nagelhus Schia Productions AMP Crushd til en intim opplevelse samtidig som de utviser en utrolig tilpasningsdyktighet. Jeg er svært takknemlig for det jeg har lært av danserne på dette viset – deres generøsitet og fantasi har bidratt til å skape en verden for drømmer i en tid der vi trenger det mest av alt.
- Melanie Lane

360 sekunder

Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby

960 sekunder tar for seg konseptet tid. Å snakke
om tiden som noe som går ekstremt fort, skaper en følelse av at vi ikke klarer å henge med. Det forplanter seg i det underbevisste som en kollektiv skyldfølelse, en ide om at vi alltid ligger på etterskudd.

Vi har ikke lenger lik rytme. Noen har veldig rask livsrytme, og andre lever i en slags treghet, på vent, i kjedsomhet, men de synes ikke. De synes ikke på samme måte fordi de har trukket seg tilbake, de har på mange måter hoppet av karusellen. Kommer vi til å bremse en dag? Vil det muligens stoppe helt opp?

Vi lever med en følelse av å løpe etter tiden. Noen løper for å holde rytmen og noen gir slipp. Dette var tanker vi jobbet ut ifra da vi var halvveis i prøvene og koronapandemien stoppet opp hele samfunnet. Det ble en tid for tomhet...

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.