2017

To av DiG sine dansere, Maria og Karine, vil i perioden 28. juli - 20. august befinne seg i Saint Paul. Her skal de besøke TU Dance Center og delta på et tre ukers intensivt sommerkurs sammen med koreografer og dansere fra kompaniet. Dette er første del av samarbeidet med TU Dance og oppholdet her vil danne grunnlaget for videre samarbeid. Følg med for både faglige og uhøytidelige oppdateringer, blogginnlegg, videoer og bilder fra oppholdet.

13. august

Nok en fin helg er over og vi er klare til å ta fatt på tredje og siste uke. Det er rart hvor utrolig fort tiden her borte har gått, samtidig som det føles som vi har vært her veldig lenge. 

I helga har vi igjen vært på sykkel-ekspedisjon. Det er flott å sykle her og denne gangen tok vi The Greenway til Lake Calhoun og Uptown Minneapolis. Det ble bading, soling, restaurantbesøk og litt shopping. Vi måtte også ha en ny dag på Mall of America, som jeg har funnet ut er verdens mest besøkte kjøpesenter årlig, da det var altfor stort for én dag.

Vi gleder oss til en ny uke med dans. Denne uken er Toni tilbake og vi skal ha workshops og innstudering med Gregory Dolbashian. Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Greg. Det vi har sett av han likte vi veldig godt og vi er spennende å se hva dette blir. Sjekk ut Greg og kompaniet hans, The Dash Ensemble, her.

11. august

Dagene går unna her borte og vi har allerede fullført to av tre uker fullstappet med dans. Maria ble heldigvis bedre av forkjølelsen ganske raskt, og fikk med seg det meste av opplegget denne uka. Uke to har også vært litt snillere med kroppene våre, sannsynligvis fordi vi brukte forrige uke på å komme skikkelig i gang, men også fordi vi ”slapp unna” Horton-teknikken og fordi det vi har gjort denne uka har vært mer kjent bevegelses-språk for oss.

Vi føler oss rett og slett ganske inspirerte nå, noe som også kommer til å gagne danseelevene våre hjemme. Mye av tiden vår på ettermiddagene blir brukt til å planlegge nye klasser og da selvsagt med en del nytt og litt annerledes materiale enn det vi pleier å ha.

Koreografi-arbeidet med Uri er ferdig og resultatet fikk en ganske annen vending enn det så ut som på mandag. Vi jobbet en periode med tre ulike varianter av med det samme materialet, men landet på en av dem. Koreografien skal sannynligvis vises frem på slutten av neste uke og vi håper vi får filmet litt, ellers skal vi i alle fall ta med litt av materialet hjem til Norge. Koreografien er selvsagt en ”work in progress” da vi har hatt meget begrenset med tid, men hovedhensikten har vært å bli kjent med hvordan Uri arbeider og være med i hans koreografi-prosess samt at han skal bli bedre kjent med oss med tanke på videre samarbeidsprosjekter. Vi gleder oss selvsagt veldig til han og Toni kommer til oss, sannsynligvis i Mai, og skal jobbe videre med oss to og andre dansere fra Telemark og Vestfold. 

Ellers har vi syklet litt rundt som vanlig, da! Tirsdag var en varm og fin dag hvor vi tok syklene til Lake Nokomis for litt bading. Uri har også tatt oss med for å se litt mer av Saint Paul. Vi begynner å bli bedre kjent i The Twin-cities nå, og er klare for en runde med litt sigthseeing i Minneapolis i løpet av helga.

Fornøyde etter to uker med koreografisk arbeid; Karine, koreograf Uri Sands, Kaitlin Setzke fra kompaniet og Maria.

 

7. august

Etter en fin helg med litt annet fokus enn dans, var det fint å i dag sette i gang med uke nummer to. Denne uka er ikke Toni til stede og vi skal derfor ha to andre pedagoger i moderne. Michel, som vi hadde i dag har reist rundt de fleste steder vil jeg si og har inspirasjon fra mange andre steder enn USA. Hans stil var mer europeisk med mer release-teknikk og noe gulvarbeid. Timen i dag føltes noe mer kjent enn det vi gjorde forrige uke. 

Dessverre har Maria slitt litt med forkjølelse i det siste, og i dag måtte hun kaste inn håndkledet. Vi satser på at det går fort over og at hun snart er fit for fight igjen! 

I helga har vi som sagt gjort litt andre ting, bl.a. vært på Mall of America. Det er verdens mest besøkte kjøpesenter. Her ble det litt shopping, men først og fremst måtte vi teste ut berg og dalbanene! Vi har også vært litt rundt på sightseeing på syklene våre, men været her er ekstremt ustabilt, så selv om vi sykler av gårde i sol kan vi risikere å måtte søke ly under trær og i busskur på veien hjem. Maken til regnvær som kom i løpet av kort tid på lørdag tror jeg faktisk ikke jeg har sett maken til. 

Mississippi river

4. august

En uke av Summerintensive er over, og jeg skal innrømme at det nå blir godt med helg! Etter en lang sommerferie er det hardt for kroppen å komme igang igjen og slik intensiv trening som dette er noe som hører studietiden til. Man var priviligert den gangen kunne ha fullt fokus på trening. Vi danser fem timer om dagen, som vil si to teknikk-klasser og en økt med koreografi. Vi har hatt klassisk med tre ulike pedagoger, og alle klassene har vært veldig inspirerende. Ellers er det moderne, som jeg har skrevet under her opplever vi at moderne-begrepet blir brukt noe annerledes her borte, som er hovedfokus. Vi har hatt Horton-teknikk med Toni og en klasser med to andre pedagoger, i tillegg til yoga og Gaga.

Hver dag har vi jobbet to timer koreografisk med Uri Sands. Vi skal fortsette en uke til og arbeidet skal resultere i en liten visning. vi har allerede lært alt materialet som skal brukes, men etter hvordan vi har lært oss å kjenne Uri disse dagene vil jeg tro det blir ganske mange forandringer enda. Vi lærer noe satt materiale, men alt skal endres på og lekes med. Typisk for Uri, i denne koreografien, er at han deler inn i mindre grupper og gir ulike oppgaver i forhold til materialet som allerede er lært eller at han jobber i plenum med ulike variasjoner av det innlærte materialet. Nok om det for nå. Foreløpig føles det litt kaotisk, slik det gjerne skal i en slik prosess, men det blir spennende å se hva som kommer ut av dette om en uke!

Ellers flyttet vi onsdag inn i leiligheten som vi skal bo i resten av oppholdet. Vi er veldig fornøyd! Den ligger i et fint boligstrøk i Minneapolis med sykkelavstand til det meste (ja, vi har fått sykler!) og gangavstand til lightrail (metro) som kan ta oss de fleste steder. Det er deilig å endelig lage sin egen mat igjen og ikke minst ha littegrann større plass å boltre seg på.

Nå tar vi helg med god samvittighet, samtidig som vi gleder oss til en ny spennende uke.

Toni har snikfotografert oss mens vi spiser lunsj et av de få stedene i lokalet med air-contdition!

Marias oppskrift for å overleve en lang dag med dans.

 

1. august

To dager av totalt 15 fulle dager med danseklasser på TU Dance Center er gjennomført. Vi er støle, slitne og lykkelige. Dagene består i hovedsak av klasser i klassisk ballett og moderne, samt workshops med innstudering og koreografiarbeid. I moderne-klassene vi har hatt hittil har vi hatt Horton-teknikk med Toni Pierce-Sands. Det er fysisk harde klasser med veldig satt materiale. Vi får inntrykk av at moderne her borte er ganske ulikt fra hjemme. Det vi kjenner som moderne fra Norge nå for tiden er mye mer fritt og består gjerne av egen tolkning og improvisasjon. Til sammenligning blir Horton-teknikk eller inspirasjon fra dette brukt i jazzklassene ved høyskolene i Norge. Vi jobber også med koreograf Uri Sands. Dette har hittil vært en blanding av innstudering av satt materiale og utforskning på egenhånd. Det blir spennende å se hva dette blir til!

Ellers har vi gått mye. Veldig mye! Vi er faktisk ganske leie av å gå. Vi har prøvd oss på både metro og buss, men det er lange avstander her og vi ender alltid opp med å gå et godt stykke. I morgen flytter vi fra hotell og inn i en leilighet vi skal ha resten av oppholdet. Da får vi også sykler, vi gleder oss. 

Disse første dagene har det vært mange inntrykk og etter en lang dag med dansing prioriterer vi restitusjon, avslapning og litt annen jobbing. Vi satser på å kunne fortelle om andre sprell og opplevelser etterhvert.

28. juli

Stort oppslag i TA i dag. I Varden kommer det på mandag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.