Dansetorget 2016

Dansetorget 2016 ble en opplevelse og en helg fylt med dans, feiring av Dansens Dager 2016 og nettverksbygging for nye og "gamle" dansere i Grenland.

29. og 30. april fylte Dansekunst i Grenland opp lokalene til Porsgrunn kulturskole på gamle østsiden skole med lokale og nasjonale dansere. To workshopholdere kom for å dele sin kunnskap innenfor to forskjellige sjangere i dansens verden, Hip Hop og Samtidsdans. Jens Jeffry Trinidad og Jon Filip Fahlstrøm gav danserne masse av inspirasjon og ny tilnærming til de to forskjellige stilene. Danseglede ble spredt i en fin atmosfære og med smil om munnen. 

Fredag fikk danserne som deltok på workshoppen oppleve en residensvisning av Hilde I. Sandvold og Marlene Bonnesen. De tilbrakte to uker i Porsgrunn, hvor de fikk muligheten til å forske i sitt eget prosjekt, og etter visningen delte de åpent om tanker, måter å jobbe på og deres tilnærming til hvordan de ønsket å jobbe sammen videre. Både spennende og nytenkende å høre og se på.

"Dansetorget 2016 var et fyrverkeri av bevegelser, formidlingsglede og unike kunstneriske kvaliteter. At vi valgte å flytte arrangementet og la det vokse på egne premisser, ser ut til at var et klokt valg. Nå ble det rom for flere visninger og fokuset lå på den profesjonelle utøveren; å gi kompetanseheving og egen formidlingsutvikling.

Særlig vil jeg framsnakke to dansekunstnere som står oss i DiG veldig nær, Hilde I. Sandvold (NO/DK) og Marlene Bonnesen (DK). Deres residensopphold og visning ga masse inspirasjon og nytenking til oss alle.Det sosiale aspektet i et slikt arrangement er også veldig viktig for meg. Nye bekjentskap og "gamle" venner gir et forsterket nettverk. Og selvfølgelig, ekstra stas er det med tidligere dansere i Grenland Dansekompani som kommer hjem og som fortsatt er med å bygge den profesjonelle scenen for dans i Grenland!"Leder av Dansekunst i Grenland, Tine Fossmo.Vi ser frem allerede frem til neste års Dansetorg, og gleder oss til å dele den fantastiske dansegleden med det profesjonelle miljøet i Grenland og i Norge.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.