Kunstprosjekt for små dansere 2019

Kunstprosjekt for små dansere 2019

Kunstprosjekt for små dansere er et prosjekt hvor ni barn i alderen 9-11 år fikk lage en forestilling sammen med kunstnerisk leder og koreograf Maria Ferguson Rønningen. Barna fikk forske innen improvisasjon og kreativt arbeid. Det ble brukt arbeidsmetoder som også profesjonelle dansere og koreografer bruker for å lage forestillinger. Koreografen ga barna verktøy og veiledning, men det var barnas egen kropp, bevegelser og fantasi som var grunnlag for forestillingen.

Forestillingen "Noe helt annet" spilte for to fulle hus i Ælvespeilet kulturhus 1. og 2. februar - Du kan se bilder fra forestillingen i galleriet vårt her.

Beskrivelse av prosjekt/kunstnerisk målsetting

Kan barn være kunstformidlere? Hva skjer når barn jobber ut i fra de samme metoder som profesjonelle utøvere?

Den samtidige dansekunsten har som premisser de menneskene og det rommet som til enhver tid utøver den. Koreografisk tekning utdyper forståelsen for bevegelse og utvider begrepene til å se bortenfor prestasjon og motoriske ferdigheter, og relaterer seg i mye større grad til kroppslig erfaring og refleksjon. Det er den koreografiske tekningen som driver dansekunsten videre til nye uttrykk og til nytt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere gir mulighet til å prøve og feile, lytte til seg selv, delta med den man ER. Der barnet selv setter premissene for sitt kunstneriske uttrykk i samarbeid med profesjonelle veiledere og i dialog med sitt publikum.

 Kunstprosjekt for små dansere forvalter et sterkt kunstnerisk verdisyn som både er verdsetter barnet og kunsten.

Masterstudie

Tine Fossmo gjennomfører sitt Masterstudie med årets Kunstprosjekt som case og forskningsgrunnlag. Resultatet av studiet forventes ferdigstilt i desember 2019.

Tid for Dans

Hot Moon av Ida Haugen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.